Prop d'un centenar d'estudiants es concentren aquest dilluns al matí davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya per mostrar el rebuig contra la sentència del 25% de castellà a les escoles i la Llei de Convivència Universitària (LCU).

Concentració d'estudiants davant la Delegació del govern espanyol a Catalunya Carles Martín

Quatre dels estudiants s'han encadenat davant de les portes de la seu a Barcelona en una acció promoguda pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i a la qual s'han unit altres joves del moviment estudiantil, expliquen els impulsors. En un manifest, afirmen que l'estat espanyol és l'"autèntic culpable" de l'actual situació del català i denuncien que la nova llei de convivència s'ha "fet a mida" per "desarticular" el moviment estudiantil. La idea és mantenir la protesta al llarg del matí.

Disposats a tot per defensar la llengua

Marta Daviu, portaveu de l'SEPC, diu que estan disposats a tot "per defensar la llengua". A més, ha assenyalat a l'estat espanyol com el "responsable" de "l'ofensiva" contra el català.

D'altra banda, ha assenyalat que tot i que la "lluita" dins les universitats hagi deixat de ser legal, continua sent "legítima i necessària". "Ara ens plantem perquè la supervivència de la nostra llengua no és possible dins el marc de l'estat espanyol", ha declarat.

Per la seva banda, la portaveu de la Coordinadora d'Assemblees Interuniversitàries, Anna Martín, ha afirmat que l'acció realitzada aquest matí és per "lluitar contra les imposicions i la repressió" de l'estat espanyol.

Un mosso d'esquadra controla la concentració d'estudiants davant la Delegació del govern espanyol a Catalunya Estudiants concentrats davant la Delegació del govern espanyol a Catalunya Carles Martín

A més, ha declarat que volen una universitat pública, de qualitat, dotada de recursos i "sobretot en català". "Per les nostres llengües i les nostres aules lluitarem i desobeirem".

Els mobilitzats han fet càntics durant la seva protesta, com "ahir, avui i demà, l'escola en català" o "Menys policia i més Educació", entre d'altres.