L'operació sortida de la revetlla de Sant Joan ha causat aquest dijous a la tarda cues a la C-55. La carretera acumula al seu pas per Castellgalí, des de 3/4 de cinc de la tarda, fins a sis quilòmetres de retencions. La circulació és densa en el sentit nord de la marxa, cap a Manresa.

A les 17 hores, el servei de Trànsit ha informat de la formació de cues la C-16. Hi ha quatre quilòmetres des de Castellgalí cap a Berga.

Més de 60 quilòmetres de congestió a les carreteres catalanes

 161.362 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda i les vuit del vespre d'aquest dijous, en el marc de l'operació sortida pel pont de la Revetlla de Sant Joan, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). La xifra representa el 36% de la total prevista, de 450.000 vehicles fins demà a les tres de la tarda. Segons l'SCT, en comparació amb el dia equivalent del 2016, quan es van donar unes condicions de calendari similars a la d'aquest any, els 161.000 vehicles representen un 17% menys que els que van sortir aleshores. A les vuit del vespre es registraven congestions de fins a 30 quilòmetres a la xarxa viària catalana, especialment a l'AP-7.

La via que presenta més complicacions és l'AP-7, autopista que ha experimentat un augment de circulació del 40% des que ha deixat de ser de pagament. A les vuit del vespre d'aquest dijous registrava 12,5 quilòmetres de circulació amb congestió a Martorell en sentit sud, 11,5 a Granollers en sentit nord i 2 a Llinars del Vallès també en sentit nord.

Segons el Servei Català del Trànsit, la Ronda Litoral presenta 11 quilòmetres de circulació densa amb alguna retenció en direcció Nus de la Trinitat. I la situació és similar a la Ronda de Dalt en la mateixa direcció, on hi ha 10 quilòmetres on els vehicles troben retencions.