La passatgera d'un turisme ha mort aquest diumenge a la tarda en un accident de trànsit a l'autopista AP-7, al seu pas per Sant Celoni (Vallès Oriental). Segons el Servei Català de Trànsit, hi ha hagut una col·lisió entre el cotxe i un autocar sobre les 16.40 hores i, a conseqüència de la topada, ha mort una dona i els altres ocupants del turisme han resultat ferits: una menor en estat crític, una dona greu i un home menys greu. Els Bombers de la Generalitat han hagut d'excarcerar-los del vehicle i a tots tres se'ls ha traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. No hi ha hagut ferits entre els ocupants de l'autocar, que han rebutjat in situ l'atenció del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Imatge del lloc dels fets Manu Mitru

Arran de l'accident s'han activat sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers i sis unitats del SEM, entre els quals l'helicòpter medicalitzat. La topada, al punt quilomètric 100, ha obligat a tallar momentàniament la circulació cap al sud a l'autopista, que és la més carregada aquest diumenge de retorn del pont de Sant Joan. El trànsit ja està normalitzat en aquest punt.

L'AP-7 acumulava aquest diumenge al migdia uns 35 quilòmetres de retencions en l'operació tornada del pont de Sant Joan. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), a l'AP-7 nord hi ha cues de fins a 15,5 quilòmetres a la Roca del Vallès, uns 4 quilòmetres a Maçanet de la Selva i uns 5 quilòmetres a Sant Celoni. A l'AP-7 sud, la congestió és d'uns 7 quilòmetres a Castellbisbal i d'uns 5 quilòmetres a Castellví de la Marca. Altres vies amb complicacions són l'N-II amb uns 10 quilòmetres de circulació lenta i aturades entre Vidreres i Tordera per enllaçar amb la C-32 i la C-31/C-65, amb 9 quilòmetres de cua a Santa Cristina d'Aro. Uns 50.475 vehicles ja han tornat a l'àrea metropolitana fins a les 14 hores, un 19,4% dels 260.000 previstos.

Trànsit recomana optar per "alternatives" a l'AP7

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu uns 260.000 vehicles en l'operació retorn del Pont de Sant Joan "amb un pic cap a les 7 del vespre". En una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, el director del SCT, Ramon Lamiel ha avançat aquest diumenge al matí que posaran uns 100 quilòmetres de carrils addicionals "en direcció nord i sud per facilitar la descongestió de les vies". "Tot això, permetrà donar una mica més de capacitat a les vies, més fluïdesa i seguretat a la tornada", ha dit. Lamiel ha recomanat optar per "alternatives" a l'AP7 si és possible perquè esperen que l'autopista estigui "congestionada", especialment a la tarda.

"L'AP7 serà una via congestionada, és important buscar alternatives per descongestionar-la", ha avisat el director del SCT, que demana "precaució" a la carretera per evitar accidents i morts.