El sistema de geolocalització d'un mòbil robat, rastrejat per la mateixa víctima del furt, ha conduït els Mossos d'Esquadra a la detenció a Barcelona d'un receptor de telèfons i aparells electrònics sostrets, que estaven emmagatzemats en un traster.

Els Mossos han informat aquest diumenge que el detingut, un home de 38 anys, guardava per a la seva venda material robat i que havia aconseguit emmagatzemar uns cent telèfons mòbils i una vintena d'aparells electrònics.

La policia explica en un comunicat que dilluns passat va ser alertada perquè es dirigís a uns trasters de lloguer del districte de l'Eixample de Barcelona.

L'avís el va donar un home al qual li havien robat el dia anterior les seves pertinences del cotxe i que s'havia adonat que un dels dispositius sostrets marcava aquella ubicació.

A més, els Mossos van observar que una de les càmeres de seguretat mostrava una persona que marxava de la zona amb una de les coses que havien robat a la víctima.

Els policies van obrir llavors una investigació que va permetre saber que la persona a la qual havien vist a la càmera de seguretat tenia arrendats dos trasters.

Al seu interior, els Mossos van trobar cent telèfons mòbils i una vintena de tauletes electròniques, a més de bosses de mà presumptament robades.

Diversos mòbils estaven embolicats en paper d'alumini per eludir els sistemes de seguretat o portaven una etiqueta amb el seu valor en moneda estrangera.

L'home que va donar l'avís als Mossos va recuperar la seva tauleta in situ ja que la va poder identificar i desbloquejar-la teclejant el codi d'accés.

L'home que guardava tot aquest material va ser detingut llavors com a presumpte autor d'un delicte d'encobriment.

Els investigadors van practicar després un segon registre en un altre traster, en presència del detingut i el seu lletrat, en el qual van trobar 22 bosses de mà i moneders de marques de luxe, a més d'unes sabates també de luxe i un instrument musical de corda que provenien de diferents il·lícits penals ocorreguts recentment a Barcelona.

Els Mossos assenyalen que la investigació d'aquest cas segueix oberta i que fan gestions per retornar els aparells robats als seus propietaris en el cas que la sostracció hagi estat denunciada.

El detingut va passar a disposició judicial dijous passat i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els Mossos van desplegar el passat 1 de juny l'anomenat "Pla Tremall" contra la delinqüència multireincident i l'encobriment.

En el mes transcorregut des de llavors, la policia ha recuperat al districte de Sant Martí 57 paquets precintats amb telèfons mòbils al seu interior, 68 mòbils, 7 ordinadors portàtils, i 13 tauletes, entre d'altre material, a més de detenir un home de 47 anys per encobriment