Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest diumenge el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor davant la previsió de temperatures extremes a partir de dimarts. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que els valors més elevats afectin les comarques del Segrià, Noguera, Pla d’Urgell i Garrigues. L’episodi de calor es mantindrà al llarg de tota la setmana.

El pla INFOCAT es manté en prealerta per elevat risc d’incendis, i demana extremar les precaucions prop de zones forestals. D’altra banda, el departament de Salut ha posat el pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2.

Des de Protecció Civil s’ha demanat als ajuntaments que habilitin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure i persones amb malalties cròniques.

Així, recorda la importància d’hidratar-se molt sovint i evitar fer esport intens a les hores de més calor. També recomana que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.