El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat aquest dilluns recuperar l’obligatorietat de la mascareta en interiors amb les dades actuals d’infectats per coronavirus, i només es començaria a preocupar a partir dels 150 ingressats a l’UCI.

«L’indicador clar és l’UCI, quantes persones tenim avui crítiques per covid. Començaria a preocupar-me a partir de 150 malalts. Els podríem aguantar, però això també significa que hi ha repercussions sobre un altre tipus de malalts», ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

També ha recordat que sí que és obligatori l’ús de la mascareta al transport públic, una mesura que «no sempre es compleix» i en què, segons la seva opinió, hi ha hagut certa relaxació.

«La vida s’ha de normalitzar», ha reclamat Argimon, que creu que s’està arribant al pic de la setena onada, amb una mitjana d’unes 50 persones ingressades a l’uci, i ha vaticinat que a la tardor arribarà una altra onada.

L’arribada de centaurus

Sobre la variant centaurus, preveu que arribi a Catalunya més aviat que tard i ha explicat que hauran d’analitzar si es convertirà en una variant dominant o no. Després d’advertir del «cansament acumulat» que hi ha entre el personal sanitari, ha cridat a reforçar la necessitat de la tercera dosi entre la població més jove, i creu que la quarta dosi hauria de començar a administrar-se a la població més vulnerable.

A més, ha defensat el mecanisme de les baixes automàtiques, al·legant que no s’ha disparat el nombre de baixes –4.800 des de dimecres–, i preveuen que estigui actiu fins que acabi l’estiu: «No veiem que es dispari la picaresca».

El conseller també ha alertat al Govern de la necessitat d’afrontar la falta de metges i infermeres que hi ha, perquè «des del 2010 no s’ha fet res, i els números diuen que un de cada dos ve de fora», i ha reclamat de nou la recuperació del fons covid.