Els tripulants de cabina de Ryanair i Easyjet tornen a coincidir en una jornada de vaga a l'Estat, que fins a les nou del matí ja ha causat la cancel·lació de vuit vols de la companyia irlandesa i de dos més de la suïssa a l'aeroport del Prat, segons han informat fonts sindicals. Concretament, a Ryanair no s'operaran els vols entre Barcelona i Bordeus, Milà Bèrgam, Roma Fiumicino i Palma i viceversa. A tot l'Estat, la companyia ha anul·lat 22 vols. El sindicat USO, a més, ha denunciat que l'empresa ha acomiadat una altra treballadora arran de la vaga i que ja són vuit els tripulants de cabina afectats. A Easyet, ha hagut de suspendre quatre vols a tot l'Estat, dos dels quals la connexió entre la capital catalana i Ginebra i viceversa.

Pel que fa els retards, Ryanair n'acumula 31 a tot l'Estat des de l'inici de la jornada i fins a les nou del matí, dels quals nou corresponen al Prat, concretament quatre sortides i cinc arribades. De moment, a Girona, consta el retard en una arribada i normalitat en les sortides.

En la jornada d'aquest dijous, es van cancel·lar sis vols de la companyia irlandesa a l'aeroport del Prat i fins a 11 a tot l'Estat, segons la darrera actualització del sindicat aquest divendres al matí.

Per la seva banda, a Easyjet s'han suspès 15 aquest divendres al matí, dels quals cinc des del Prat (quatre de sortida i un d'arribada).

La convocatòria de vaga dels sindicats USO i Sitcpla per exigir una millora de les condicions laborals coincideix en 15 de juliol, en un dels dies forts d'operació sortida de les vacances d'estiu. De cara aquest cap de setmana, està previst que Ryanair operi amb normalitat i que les protestes es reactivin el dilluns mentre que Easyjet allargarà l'aturada fins diumenge.