Dues avaries, una a l'R4 i l'altra entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú, han provocat afectacions a Rodalies aquest divendres al matí. D'una banda, a la línia R4, una avaria en el sistema de senyalització entre Martorell i Sant Sadurní d'Anoia provoca retards que poden superar els 15 minuts. La incidència ja està solucionada però el servei encara registra afectacions. Aquesta situació es produeix un dia després d'un incident en el sistema elèctric a la mateixa línia que va fer aturar un tren 700 metres abans d'arribar a Manresa.

D'una altra banda, una avaria a la catenària entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú ha obligat a circular els trens en via única en aquest tram aquest divendres al matí des de l'inici del servei. L'error ha estat corregit entorn les 12 del migdia. La fallada, afegida a una incidència al sistema de senyalització, ha limitat la capacitat operativa i ha afectat els trens de l'R2 sud i Regionals del corredor sud. Renfe ha reprogramat el servei de l'R2 sud Vilanova-Barcelona per limitar l'afectació. Els trens inicien i finalitzen el servei a Vilanova i així es manté la freqüència entre aquesta població i Barcelona. Entre Vilanova i Sant Vicenç, els Regionals del corredor sud fan parada a totes les estacions. Els retards han superat els 45 minuts a l'R2 i R2 Sud i els 60 minuts a l'R13, R14, R15, R16 i R17.  

En aquest últim cas, Renfe ha gestionat un servei complementari per carretera entre Vilanova i Sant Vicenç de Calders. Aquestes avaries s'afegeixen als retards constants del servei i es produeixen una setmana després de la macroincidència que va paralitzar la circulació de tota la xarxa de trens de Rodalies per una fallada en el sistema de telecomumicacions, amb uns 80.000 viatgers afectats, divendres passat. També va afectar els trens Regionals i els de llarga distància que circulen per la via convencional a Catalunya.

Aquest mes s'han posat en marxa els abonaments per al transport públic, que permeten la gratuïtat del servei de Rodalies i Regionals per als usuaris habituals.