El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón no ha admès la querella que va presentar l'expresident del Barça Sandro Rosell contra l'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo. Amb la querella Rosell pretenia aclarir les circumstàncies que el van dur dos anys a presó preventiva per suposats delictes econòmics dels quals va ser absolt després que Villarejó digués públicament que Rosell va ser empresonat per desestabilitzar el Barça en ser considerat un element vinculat a l'independentisme. García Castellón no veu connexió entre l'empresonament i la causa oberta contra l'excomissari per espionatge i ha rebutjat que Rosell es pugui personar com a acusació particular.

En la interlocutòria feta pública aquest dilluns, el magistrat sosté que la querella no compleix els requisits previstos legalment per reconèixer a Rosell la condició de perjudicat directe perquè no s'aprecia cap indici que justifiqui la connexió entre el procediment judicial de l'expresident del Barça i les investigacions obertes contra l'excomissari.

"Sense posar en dubte la gravetat de les afirmacions contingudes a la querella, ni la possibilitat que tals fets presentessin, indiciàriament, aparença de delicte, això és diferent que tals fets hagin de ser investigats en el marc de les presents peces", diu García Castellón, que argumenta que del relat de la querella no es desprèn la intervenció directa de Villarejo en aquestes actuacions.

El magistrat de l'AN insisteix que, a més, resulta difosa la relació entre la situació viscuda per Rosell i els fets que són objecte d'instrucció en la macrocausa contra Villarejo i remarca que la querella tampoc aporta cap informació sobre l'existència d'un encàrrec específic a l'excomissari, tractant-se així d'una dinàmica diferent de la que s'investiga en la causa principal.