El Departament d'Interior ha suspès per 15 dies el procés de selecció de nous inspectors i intendents al cos de Mossos d'Esquadra després que es trobés un telèfon mòbil amb una gravadora activa en una reunió del tribunal avaluador, segons ha avançat 'El País' i han confirmat fonts d'Interior. Des del Departament han considerat imprescindible una transparència total en el procés i han assegurat que s'ha d'investigar fins al fons per esclarir què va passar i depurar possibles responsabilitats. La Divisió d'Afers Interns, depenent de la Direcció General de la Policia, va fer un primer informe que és el que ha portat a suspendre temporalment el procés.

La suspensió de les dues convocatòries s'ha publicat aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El text publicat explica que es van produir uns fets el 22 de setembre que podrien "tenir prou rellevància per afectar els principis d'igualtat, mèrit i capacitat exigits en els processos selectius mitjançant concurs d'oposició".

La convocatòria per a 10 places d'intendent estava prevista per aquest dissabte i dues setmanes després, el 22 d'octubre, es preveia la convocatòria de 24 places a inspector.