Ada Colau demanarà al Govern que l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que mantingui durant el 2023 les bonificacions actuals als títols de metro i bus. L'alcaldessa de Barcelona ho ha dit hores després que l'executiu de Pedro Sánchez hagi explicat que allargarà la gratuïtat de Rodalies a tot l'any que ve. Colau ho ha considerat "una gran notícia" i ha recordat que els Comuns ja havien demanat la mesura. "En un context de crisi econòmica i climàtica, abaratir el preu del transport públic ajuda a les famílies i al planeta", ha manifestat l'alcaldessa barcelonina. La gratuïtat de Rodalies és una de mesura de xoc instaurada pel govern estatal per fer front a la crisi inflacionista per la pandèmia i la guerra de Rússia a Ucraïna.

En el mateix sentit s'ha expressat el primer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament barceloní, Jaume Collboni, que en una piulada a Twitter s'ha compromès a treballar també per mantenir "el descompte actual del 50% al transport públic a la ciutat". I ha afegit: "L'Ajuntament de Barcelona haurà de fer l'esforç corresponent, ara toca que la Generalitat mogui fitxa".

Després que el govern espanyol posés en marxa la gratuïtat de Rodalies, l'ATM va decidir aplicar també bonificacions als seus títols de transport públic, abonaments que van del 30 al 50% de descompte.