El curs de 1r de primària de l'Escola Teixidores de Gràcia es va negar aquest dimarts a començar l'activitat de piscina perquè la vetlladora d'una companya amb autisme no la podia acompanyar a l'aigua. Segons una carta que les famílies han enviat a l'Ajuntament de Barcelona i al Consorci d'Educació, la vetlladora de la nena la pot acompanyar fins al vestuari però no pot entrar a l'aigua "per un tema d'assegurança". Asseguren que tant la direcció de l'escola com els pares de la nena "han mogut cel i terra" però finalment aquest dimarts no s'havia aconseguit cap canvi. Per això, tot el grup es va plantar, segons ha explicat l'Associació de Famílies (AFA) a les xarxes socials.

L'activitat de piscina l'ofereix l'Ajuntament de Barcelona a totes les escoles de la ciutat i es desenvolupa durant una hora setmanal. L'AFA recorda que "se suposa" que el programa Barcelona Esport Inclou, promogut pel consistori, l'Institut Barcelona Esport i l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha d'oferir monitors de suport per als infants amb discapacitat. L'associació ha lamentat que en aquest cas no ha estat així i ha reclamat que, de cara a la setmana vinent, s'asseguri que la referent de l'alumna pugui entrar a l'aigua i acompanyar-la.

"Creiem o no creiem en l'escola inclusiva? I en el dret a la no discriminació recollit a la Convenció dels Drets de l'Infant de les Nacions Unides? Si és així, que es noti!", reivindiquen a la missiva les famílies.