El president de la Generalitat, Pere Aragonès, té previst comparèixer al ple de la setmana que ve per explicar els canvis al Govern després que n'hagin sortit els consellers de Junts. Aragonès prendrà la paraula el dimecres al matí, a l'inici del ple, i es calcula que parli durant mitja hora. Els grups tindran 10 minuts per respondre-li. A banda, al proper ple està previst que es debatin les proposicions de modificació de la Llei d'Educació i de la Llei Audiovisual a proposta de la CUP i Junts, respectivament.

La Junta de Portaveus també ha inclòs a l'ordre del dia el projecte de llei del Pla Estadístic, ja aprovat per dictamen a la Comissió d'Economia, així com 10 interpel·lacions i 7 mocions. La sessió començarà el dimecres al matí i s'allargarà fins el divendres al matí. Al ple està previst que s'hi faci una glosa dedicada a l'exdiputat i recentment finit Josep Fornés.

A la reunió d'aquest dimarts la Mesa també ha tramitat el decret llei de mesures urgents per afavorir la promoció interna en l'ocupació pública, agilitzar la cobertura de vacants i reduir la temporalitat. Entre les qüestions que s'han tractat a la reunió hi ha la celebració de l'Assemblea de la Francofonia, que acollirà el Parlament de Catalunya el 24 i 25 d'octubre i que reunirà representants de diverses cambres. L'obertura, el dilluns a dos quarts de deu, se celebrarà al Saló de Sessions.

A banda, aquest mateix dimarts s'ha publicat al BOPC el projecte de pressupost del Parlament, que de moment no té data per debatre's al ple. La Mesa ja el va aprovar a la seva última reunió.