La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, no ha descartat presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, si no s'acaben aprovant uns nous pressupostos i es va a una pròrroga. De totes maneres, ha remarcat que ara mateix no ho tenen "al cap".

"Si anem a una pròrroga, que és un mal escenari per a Catalunya, no es pot descartar res i, per tant, parlaríem", ha dit en una entrevista a La 2. Romero ha insistit en l'oferiment dels socialistes per a negociar els comptes però ha lamentat que ara mateix no hi ha cap conversa amb ERC "ni sobre pressupostos ni sobre res".

La portaveu parlamentària li ha dit a Aragonès que si vol "pot tenir els suports" i que si finalment no s'acaben aprovant els pressupostos serà "responsabilitat seva".

Illa s'ofereix per tenir pressupostos en vigor l'1

 El líder del PSC, Salvador Illa, ha tornat a oferir-se per aprovar pressupostos: "Si vostè vol negociem i pot portar dimarts que ve al Govern uns pressupostos amb el suport del meu grup. Si vostè vol hi ha pressupostos en vigor l'1 de gener", ha dit dirigint-se al president de la Generalitat. Però la presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha demanat que no es doni per fet el seu suport als comptes i ha avisat que "les majories no es decreten, sinó que es negocien". Pel que fa al president de Junts al Parlament, Albert Batet, ha retret a Pere Aragonès que hagi abandonat l'aposta de culminar la independència. Sense posicionar-se sobre pressupostos ha dit que seran lleials al mandat de l'1-O i a les necessitats de la ciutadania.