La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha contractat l'ultradretà Emilio Hellín –ara anomenat Luis Enrique– per a l'elaboració de l'informe pericial clau per a la seva defensa en el judici per corrupció que afrontarà en els pròxims mesos, informa eldiario.es. Hellín, que va ser integrant de Força Nova, va ser condemnat pel segrest, tortura i assassinat el 1980 de la jove estudiant de 19 anys Yolanda González, un crim que va commocionar l'Espanya de la Transició.

L'aparició d'Hellín com a pèrit en la causa de Borràs ha fet saltar les alarmes de la Fiscalia, que ha demanat al jutge que l'expulsi de la investigació. «Qui ha transgredit la llei i el dret d'aquesta forma no pot ser considerat com a cooperador vàlid en cap acte o efecte de la Justícia», exposa l'escrit del ministeri públic al qual ha tingut accés eldiario.es.

El ministeri públic, que demana sis anys de presó per a Borràs, no ha posat cap tatxa en l'altre pèrit que ha realitzat, juntament amb Hellín, l'informe pericial de la defensa sobre els correus electrònics del cas, la principal prova de càrrec contra la líder de Junts.