Junqueras abandona la concentració després de rebre escridassades i xiulets

ERC diu que el líder del partit ha marxat per un compromís | Alguns independentistes acusen el president d'Esquerra de "traïdor" i "botifler"

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en una atenció a mitjans abans de la concentració contra la cimera hispano-francesa

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en una atenció a mitjans abans de la concentració contra la cimera hispano-francesa / ACN/Sílvia Jardí

Bernat Vilaró (ACN)

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha abandonat la concentració independentista d'aquest dijous contra la cimera hispano-francesa, davant del MNAC, després de rebre escridassades i xiulets d'alguns dels manifestants. "Traïdor" i "botifler" són algunes de les consignes que han cridat contra el líder republicà. Fonts d'Esquerra consultades per l'ACN asseguren que Junqueras ja tenia previst marxar perquè a les 10 hores tenia un compromís. Al seu torn, la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha defensat que s'ha de respectar la "llibertat d'expressió" de la gent i que els polítics han de "prendre nota".

Segons Feliu, ERC està protagonitzant una "gran contradicció" perquè el president de la Generalitat, Pere Aragonès, està en "connivència" amb la cimera i alhora el partit participa de la manifestació. "Tenim l'obligació de suportar la crítica i això també ho és. Estaria bé que entenguessin que cal un canvi de rumb en aquest sentit. No entrar en contradiccions tan grans", ha afegit la presidenta de l'ANC.