Salut xifra en un 23% el seguiment de la vaga de facultatius en el torn de tarda mentre que MC ho eleva fins al 75%

El seguiment a l'atenció primària puja al 34%, segons el departament

Imatge d'un CAP en el primer dia de vaga sanitària

Imatge d'un CAP en el primer dia de vaga sanitària / ACN

ACN

La vaga convocada per Metges de Catalunya i la Intersindical-CSC ha tingut un seguiment en el torn de tarda del 23,8% dels facultatius i un 2,9% en la resta del personal, segons han comunicat fins les 18 hores el 70% de les entitats proveïdores al Departament de Salut. Només als Centres d’Atenció Primària (CAP), el seguiment entre el personal facultatiu ha estat del 34,1% i del 6,1% en la resta de la plantilla. En canvi, Metges de Catalunya eleva el seguiment global fins al 75%. En el torn de nit, el seguiment ha estat pràcticament nul, entre el 0,3 i el 0,4%. Al torn de matí, amb un 82% de les entitats proveïdores reportades, el seguiment ha estat del 28% entre els facultatius i del 2,8% a la resta de professionals.

A la Primària, al torn de nit el seguiment ha estat de l'1,7% i al de matí, d'un 29%, segons dades del Departament de Salut.

Per territoris, el seguiment ha estat desigual, també a la tarda: al Pirineu i l'Ebre ha estat del 2 al 3%, a Lleida, un 9,4%, i a la resta de regions ha anat del 21 al 28%. Al matí els percentatges han estat una mica més elevats, entre el 13 i el 33%, mentre que a la nit ha estat del 0% a tot arreu excepte a Girona, que ha estat del 10%.

Segons les xifres del sindicat mèdic, als hospitals el seguiment ha estat del 70% i a l'atenció primària del 79%. Per demarcacions, a Barcelona hi ha hagut un seguiment del 80%, a Girona, un 83%, a Tarragona, un 73%, i a Lleida, un 63%.