Aquest dimecres, 1 de febrer, entra en vigor la prohibició temporal de sis mesos de l’accés de patinets elèctrics al transport públic, una decisió que ha pres l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) com a conseqüència de l’explosió d’un patinet elèctric en un vagó de Ferrorarrils de la Generalitat de Cataluna (FGC) el 17 de novembre.

Concretament, no es podran pujar patinets elèctrics en els següents transports: trens de Rodalies i FGCbusos interurbans de la Generalitat, metroTRAM i busos de TMB. Quant als transports públics que depenguin dels ajuntaments, seran els mateixos consistoris els que decidiran si adopten aquesta prohibició. L’Ajuntament de Sitges, per exemple, també ha anunciat que prohibirà a partir d’aquest 1 de febrer accedir als seus autobusos urbans amb patinets elèctrics.

Multa de 200 euros

El personal d’intervenció del transport públic podrà denunciar les persones que incompleixin la prohibició d’entrar amb patinets elèctrics. De fet, podran sancionar tot el que passi les màquines de validació amb aquests vehicles. La multa serà de 200 euros.

No obstant, durant els primers dies «es prioritzarà la informació a la sanció». Això vol dir que el personal del transport públic advertirà, en primer lloc, als usuaris que pugin amb patinets elèctrics que pugin amb aquests, i seguidament se’ls convidarà a baixar a la parada següent.

On deixo el patinet?

Per «facilitar la intermodalitat» dels usuaris de patinets elèctrics que visquin fora de Barcelona, també a partir d’aquest dimecres, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) els permetrà aparcar en els mòduls del Bicibiox, el servei metropolità d’aparcaments gratuïts per a bicicletes. Això perdurarà mentre estigui en vigor la prohibició d’accés d’aquests vehicles al transport públic.

El Bicibox funciona en diferents formats: en mòduls al carrer, en aparcaments de gran capacitat a prop d’estacions de tren, en estacions de metro i en locals a peu de carrer.