Neix Vera: Soom, Iguana i Goufone es fusionen i creen un nou operador a la Catalunya central

Les tres empreses inicien aquesta nova etapa amb més de 50.000 llars i la presència a 15 comarques

Botiga de Soomfibra, ara Vera, a Manresa

Botiga de Soomfibra, ara Vera, a Manresa / Arxiu

Redacció

La Catalunya central té un nou operador de telecomunicacions, Vera, fruit de la fusió de la bagenca Soom, Goufone, d’Osona i Iguana, fundada a l’Anoia, amb presència la darrera dècada a les seves comarques d’origen.

Amb una facturació total el 2022 de més de 30 milions d’euros, han unit forces aquest 2023 per impulsar la realitat digital de Catalunya, amb l’objectiu de continuar creixent i abastar el màxim de territori a Catalunya.

Vera vol oferir solucions de connexió a Internet a través de fibra òptica pròpia, telefonia mòbil, fixa i serveis d’energia (per comercialitzadora i autoconsum). Responsables de Vera afirmen que «volem contribuir, de manera més propera i autèntica, a fer de Catalunya un referent en digitalització, ajudar les empreses a créixer, siguin on siguin, i millorar la qualitat de vida de les persones que formen part del territori».

El nou operador català també vol oferir solucions de connexió més enllà de la fibra i la telefonia mòbil, amb propostes integrals de connectivitat o altres serveis, amb la proximitat com a valor principal, per aspirar a ser el proveïdor líder de totes les solucions de connectivitat de Km 0 de Catalunya. “A Vera creiem fermament que només es pot transformar la vida de les persones si se les ajuda amb una oferta sòlida que garanteixi, en primer lloc, la millor connexió possible i, en darrera instància, una millor connectivitat”, declara Marc Mundó, conseller delegat de

Vera.

La companyia, amb seu a Gurb, és de capital 100% català, i té un total de 180 treballadors i set botigues pròpies. La nova marca de telecomunicacions arriba a més de 50.000 llars, i té xarxa pròpia en quinze comarques: Anoia, Berguedà, Bages, Moianès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Osona, Ripollès, Baix Empordà, Alt Empordà, la Selva, Vallès Oriental, Garrotxa, Maresme i Pla de l’Estany. A més a més, i des de l’1 de febrer, disposa de cobertura a la major part de Catalunya mitjançant altres operadors de xarxa neutra.

Així mateix, Vera ofereix als seus clients l’opció de contractar servei d’energia, 100% verda, a preu de mercat. L’empresa també instal·la sistemes d’autoconsum amb la col·locació de plaques solars i la possibilitat de gaudir de beneficis com la bateria virtual, amb la qual acumulen l’import econòmic de la producció que no han consumit per compensar en futures factures. La companyia compra als seus clients l’excedent d’energia elèctrica a un dels millors preus del mercat.

Les tres empreses

La manresana Soomfibra, adquirida per Goufone a finals del 2021, va néixer el 2010 com a operadora d’Internet i telefonia al Bages a partir del desplegament de fibra òptica a poblacions i zones urbanes que va iniciar la també manresana CITTEC, que va començar a operar el 2007 amb serveis empresarials i per fer arribar la fibra òptica a polígons industrials de la comarca.

Per la seva banda, Iguana va ser fundada el 2012 per un grup de joves enginyers a la comarca de l’Anoia, amb "una clara vocació de servei pel territori" i amb l’objectiu de "cobrir una necessitat: fer arribar connexió a Internet de qualitat a la comarca". De fet, va ser el primer operador que va començar a desplegar fibra òptica a Igualada el 2014.

Goufone, empresa de telecomunicacions nascuda a Osona el 2010, es defineix com “l’autèntica operadora de casa nostra”. Aquest ‘claim’ resumeix bé els dos elements més rellevants per a la marca. D'una banda, l'autenticitat, com a valor principal de la marca, i de l’altra, la proximitat, ja que és una empresa 100% Km 0.