Vot de càstig

El PSC anuncia que registrarà una moció al Parlament per reprovar Campuzano

Els socialistes s’afegeixen a Junts, que ja ha presentat una iniciativa similar per la residència promesa a Santa Coloma

El PSC ha anunciat aquest diumenge que demà dilluns registraran al Parlament una moció per reprovar el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

Els socialistes s’afegeixen així a Junts, que ja ha registrat una iniciativa similar arran de la polèmica generada per un acte d’ERC a Santa Coloma de Gramenet (el Barcelonès) en el qual, segons les dues formacions, el conseller va vincular la construcció d’una residència amb la victòria dels republicans en les eleccions municipals del mes de maig.

«Ens posarem d’acord el Govern i l’ajuntament per construir aquesta residència i garantir-ne el finançament públic», van ser les paraules textuals del conseller en un vídeo de precampanya electoral de Gabriel Rufián, candidat d’ERC a les eleccions municipals a la ciutat, en el qual es compromet a impulsar un nou geriàtric públic si Rufián l’edifica.

Davant aquest fet, l’alcaldessa colomenca, Núria Parlon, del PSC, va exigir a Campuzano, que demanés «perdó» a Santa Coloma ja que considerava que el fet que ERC i «especialment» el conseller era «d’una gravetat institucional sense precedents».

El PSC ha assegurat que «no es poden utilitzar les institucions ni el càrrec de conseller per prometre noves residències en actes de partit».