La infermera que es va gravar a TikTok criticant els requisits del «puto C1 de català» a l’Hospital de la Vall d’Hebron acaba avui el seu contracte i deixarà de treballar perquè el Department de Salut no l’hi renovarà, segons ha avançat ‘VilaWeb’.

A principis del mes de març, la conselleria va obrir un expedient a la gaditana Begoña Suárez per haver penjat un vídeo a la xarxa social xinesa –i que en les seves primeres hores va arribar a les 700.000 visualitzacions–en el qual menyspreava els requisits lingüístics que s’exigeixen per ser funcionari a Catalunya.

«Per treure’t les putes oposicions ens demanen el puto C1 de català... el C1 de català», va gravar la infermera des del mateix hospital, junt amb dues companyes més. Amb la fi del contracte, tant l’expedient com les seves conseqüències administratives queden suspesos.

Requisit

Des de fa més d’una dècada, és imprescindible que tots els funcionaris de la Generalitat i dels ajuntaments catalans disposin d’aquest nivell bàsic de coneixement de la llengua o de certificat equivalent que acrediti que coneixen i parlen el català.

Les crítiques a la infermera van encendre metxa de seguida dins i fora de les xarxes. «Declaracions com aquestes són intolerables en una servidora pública. Des del centre fins al departament arribarem fins al fons de la qüestió. Obrim un expedient. El sistema sanitari ha de garantir l’atenció en la llengua pròpia de Catalunya, treballem en això cada dia», va assegurar el mateix conseller de Salut, Manel Balcells, a Twitter.