Comerciants i ciutadania acomiaden Joan Bayén, el difunt propietari del bar Pinotxo de la Boqueria

Desenes de persones li han dedicat un sentit homenatge a ritme de ‘Barcelona’ de Freddie Mercury i Montserrat Caballé

El paradista Eduard Soley participa en l'homenatge a Joan Bayén, l’emblemàtic restaurador del bar Pinotxo de la Boqueria.

El paradista Eduard Soley participa en l'homenatge a Joan Bayén, l’emblemàtic restaurador del bar Pinotxo de la Boqueria. / ACN

ACN

Comerciants i ciutadania han acomiadat aquest dijous el mític cambrer i propietari del bar Pinotxo del mercat de la Boqueria, Joan Bayén, que va morir dimarts passat als 88 anys. En Juanito, com el coneixia tothom, es va jubilar la tardor de l'any passat després de dedicar tota la seva vida a servir la clientela vestit amb la seva peculiar armilla i corbata de llacet. El funeral s’ha dut a terme avui al migdia i, posteriorment, el cotxe fúnebre s’ha desplaçat fins a les portes del mercat, on desenes de persones li han dedicat un darrer homenatge a ritme de ‘Barcelona’ de Freddie Mercury i Montserrat Caballé, la seva cançó preferida.

Entre els assistents hi havia la família del difunt, comerciants, veïns i també representants polítics com l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni; el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa; o la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín. Durant l’acte de record el paradista Eduard Soley ha estat l’encarregat de dedicar unes paraules a Bayén, recordant que “formava part de la història de les Rambles i la Boqueria”.

També ha aprofitat per recordar els anys viscuts i finalment ha destacat que era “l’ànima del mercat” i que “el trobarien a faltar”. L’acte ha acabat amb un aplaudiment per part dels assistents. D’altra banda, davant del bar Pinotxo, s’ha col·locat un petit altar amb fotografies de Bayén i flors.