Un foc declarat a la Catalunya del Nord ja arriba fins a Portbou i afecta 550 hectàrees

Evacuen els primers veïns del municipi i suspenen la circulació de trens fins a Perpinyà

Efectius dels Bombers treballen en el foc a la Catalunya del Nord que amenaça d'arribar a Portbou

Efectius dels Bombers treballen en el foc a la Catalunya del Nord que amenaça d'arribar a Portbou / Bombers de la Generalitat

ACN

L'incendi que s'ha declarat aquest diumenge al Rosselló, a la Catalunya del Nord, ja arriba fins a Portbou (Alt Empordà). Segons han informat els Bombers de la Generalitat, el foc ha entrat al municipi empordanès poc després de les 16.00 hores pel puig de la Farella. La Prefectura dels Pirineus Orientals ha xifrat en 550 les hectàrees afectades.

L'alcalde, Xavier Barranco, ha explicat que s'ha començat a evacuar els primers veïns del barri de la muntanya un cop el fum ha arribat a la localitat. En declaracions a Catalunya Ràdio, Barranco ja havia avisat que el foc era "a tocar" del terme, "a 300 metres aproximadament". L'Ajuntament ha habilitat el centre cívic perquè la gent s'hi refugiï i no estigui exposada al fum i ha donat instruccions perquè no surti al carrer sense mascareta. 

El foc, que ha començat entre Cervera de la Marenda i Banyuls, al Rosselló, ha obligat a tallar la carretera N-260 i també ha fet suspendre la circulació de trens transfronterers entre Portbou i Cervera. Segons ha informat Adif, els passatgers fan un trajecte alternatiu per carretera.

Per la seva banda, SNCF ha informat que no circula cap tren des de Portbou fins a Perpinyà, la qual cosa deixa sense servei localitats com Argelers, Portvendres i Banyuls. L'operador ferroviari francès estima recuperar el servei dilluns a les 10.00 hores.

Els Bombers de la Generalitat han explicat que estan col·laborant en l'extinció amb almenys 25 dotacions terrestres i dos avions de vigilància i atac, que sumen 63 persones. Els bombers dels Pirineus Orientals hi treballen amb 360 efectius, com a mínim.