El Parlament debatrà aquest dimecres el projecte de llei de creació del Lluçanès

El text estableix que Sant Feliu Sasserra pugui acordar en ple municipal, abans del 31 de març de 2026, si s'hi vol integrar

Imatge d'arxiu d'un ple del Parlament del 25 de gener del 2023

Imatge d'arxiu d'un ple del Parlament del 25 de gener del 2023 / Bernat Vilaró

ACN

El ple del Parlament de Catalunya farà aquest dimecres el debat sobre la tramitació en lectura única del Projecte de llei de creació de la comarca del Lluçanès. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, exposarà el projecte, que crea la nova comarca, que estaria integrada pels municipis d'Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d'Albars, Sobremunt i Prats de Lluçanès, que n'esdevindria la capital.

El text preveu que es constitueixi un consell comarcal del Lluçanès després de les eleccions municipals del 2027 i que mentre aquest no es creï els municipis que l'haurien d'integrar conformin, de forma transitòria i abans del 31 de desembre d'enguany, la Mancomunitat de Municipis del Lluçanès, que rebria un finançament transitori.

Finalment, el text estableix que el municipi de Sant Feliu Sasserra, on la creació de la comarca va obtenir un resultat negatiu en el procés participatiu el 2010, pugui acordar en ple municipal, abans del 31 de març de 2026, si s'hi vol integrar. Si el Ple acorda la tramitació del projecte en lectura única, s'obrirà un termini perquè els grups puguin presentar esmenes a la totalitat i a l'articulat del text, el debat final del qual es faria en una propera sessió plenària.