Com van les eleccions municipals a Lleida?

Consulta qui guanya les eleccions a Lleida aquest 28-M | Segueix l'escrutini en directe

Foto conjunta dels alcaldables de Lleida que van participar al debat electoral organitzat per l'ACN a la Llotja de Lleida

Foto conjunta dels alcaldables de Lleida que van participar al debat electoral organitzat per l'ACN a la Llotja de Lleida / ACN/Jordi Borràs

Lleida decideix aquest diumenge, 28 de maig, si Miquel Pueyo (ERC) pot continuar essent alcalde amb el suport o sense de socis com aquesta legislatura, un pacte amb Junts i el Comú que li va permetre guanyar les eleccions del 2019. Però el PSC també té aspiracions en aquestes eleccions municipals de retornar al govern d'una ciutat amb llarga tradició socialista. Serà una nit intensa amb un escrutini que decidirà el futur de la capital del Segrià i que, a Regió7, pots seguir en directe. I després de saber el resultat del 28-M, segurament caldrà establir pactes de nou. També serà interessant veure quin paper juga el votant indecís i la participació, ja que aconseguir un regidor més, o un menys, pot ser decisiu per aconseguir l'alcaldia a Lleida després de les eleccions municipals.

Resultats de les eleccions a Lleida

Durant tot aquest diumenge, i des de l'obertura dels col·legis electorals a les 9 del matí, Regió7 està seguint en directe la jornada electoral. Consulta a l'especial informatiu de Regió7 l'última hora d'aquestes eleccions 28 de maig i coneix al moment les últimes notícies. A més, des de les 8 de la tarda t'oferim en viu l'evolució de les les dades de l'escrutini a Lleida. Tens desglossats al nostre cercador el nombre de regidors i els vots que va sumant cada partit i podràs veure en directe quina és la força preferida a Lleida per l'electorat.

Els polítics han viscut uns últims 15 dies de campanya intensos, amb una agenda plena d'actes públics amb l'objectiu d'intentar convèncer aquells votants de Lleida amb dubtes. D'aquesta capacitat de mobilització dependrà la renovació de les alcaldies als diferents municipis de Catalunya, on previsiblement entraran cares noves als plens i poden haver sorpreses a cada alcaldia.

Avui, 28 de maig, estan cridats a votar tots els ciutadans empadronats majors de 18 anys. En algunes altres regions també se celebren les eleccions autonòmiques i, segurament, a Madrid hi haurà molts ulls posats en aquests comicis, ja que ben aviat hi haurà les Generals. Els resultats i les possibles aliances que es forjaran després del 28-M determinarà qui s'imposa en la política de l'Estat. Segueix en directe les últimes notícies de les eleccions 2023 a Regió7.

Què hi ha en joc a Lleida?

Miquel Pueyo (ERC) aposta per reeditar el govern municipal del 2019 amb Junts i el Comú. "M'agradaria repetir aquell pacte de Sant Joan que va obrir la porta al canvi a la ciutat perquè volem que aquesta porta no es tanqui", va dir en el debat electoral per a les municipals del 28-M organitzat per l'ACN i conduit pel delegat a la demarcació de Lleida, Oriol Bosch. Toni Postius (Junts) i Laura Bergés (Comú de Lleida) no van tancar la porta a repetir el mateix govern, tot i que tots dos aspiren a tenir més representació i més força. Fèlix Larrosa (PSC) va esquivar respondre sobre aliances i es va limitar a descartar un pacte amb VOX. Per Xavier Palau (PP) la línia vermella per pactar seran els partits favorables a l'alberg de Pardinyes.