El fins ara diputat i portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha anunciat que abandona el partit i deixa tots els seus càrrecs orgànics i institucionals. En una roda de premsa al Parlament ha explicat que deixa l'executiva nacional de la formació i que renuncia a l'acta de diputat. "Deixo Ciutadans perquè he perdut l'esperança en la capacitat i la viabilitat de partit", ha afirmat. De fet, ha assegurat que a l'executiva del partit ja va admetre el seu "pessimisme" amb el futur de Cs. De totes maneres, Martín Blanco ha remarcat que no deixa "la vida pública" perquè, segons creu, encara té "coses per aportar".

Tot i que no ha volgut entrar en detalls sobre la possibilitat de fer el pas a un altre partit, ha assegurat que ja té decidit a qui votarà el 23 de juliol.

L'anunci de Martín Blanco arriba dues setmanes després de la desfeta de Ciutadans a les eleccions municipals, que va provocar que el partit renunciés a presentar-se a les eleccions espanyoles.

Martín Blanco va ser elegit per primera vegada com a diputat a les eleccions al Parlament el 2017. Era portaveu del grup parlamentari taronja. A més, també era el portaveu de Cs a la comissió de Recerca i Universitats, a la d'Economia i Hisenda, a la d'Educació, a la comissió d'investigació sobre Pegasus, a la comissió d'Estudi sobre el desplegament d'un Sistema Educatiu Inclusiu, a la del Síndic de Greuges,