L’Agència Europea del Medi Ambient (AEMA) torna a reclamar tancar la platja del Fòrum a Sant Adrià (Barcelona) per mala qualitat de l’aigua, una demanda que l’AEMA repeteix des del 2019. A més d’aquesta, l’AEMA suma aquest any tres zones més de bany a Catalunya que defensa que s’han de tancar pel mateix motiu. Es tracta de la platja del Rec del Molí, a l’Escala (Girona), part del llac de Banyoles (Girona) i el pantà de la Torrassa, a la Guingueta d’Àneu (Lleida). Així ho recull un informe de l’agència publicat aquest divendres sobre la qualitat de l’aigua de zones de bany amb dades del 2022.

En el cas de la platja del Rec del Molí, ha tornat a entrar en la llista negra després que aconseguís sortir-ne finalment el 2021. La platja es trobava entre les zones de bany que l’AEMA demanava tancar per mala qualitat de l’aigua des del 2016, però va millorar en la classificació el 2021, cosa que ara ha perdut. 

Per la seva banda, l’estany de Banyoles i el pantà de la Torrassa és el primer any que l’agència europea considera que tenen mala qualitat de l’aigua com per demanar que s’hi impedeixi el bany.

A Catalunya, la majoria de les zones de bany analitzades tenen una qualitat de l’aigua qualificada com a excel·lent, però n’hi ha algunes que reben una qualificació de suficient. Són la platja de la Nova Icària a Barcelona i la de Ponent a Vilassar de Mar.

A Espanya, l’AEMA ha analitzat la qualitat de l’aigua de 2.268 zones de bany, de les quals 1.987 són a la costa i 281 a l’interior. De les zones analitzades arreu del país, el 88,2% tenen una qualitat excel·lent, el 7,6% bona, l’1,7% suficient i l’1,6% pobra. La majoria de les zones de bany que l’AEMA considera que tenen mala qualitat de l’aigua a Espanya són llacs i rius.