El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha demanat als estats membres de la Unió Europea que votin sí a l'oficialitat del català a Europa en la cimera que reuneix demà els representants del Consell de la Unió Europea. Laporta ho ha demanat en un vídeo difós per Plataforma per la llengua en què sol·licita als estats que votin sí a la llengua "de deu milions d'europeus". El president blaugrana participa en la campanya 'Say yes' de l'entitat, que també compta amb el suport de l'actor Sergi López o del bagenc Pep Guardiola, entre d'altres. La decisió s'ha de prendre per unanimitat, i en cas que s'acceptés el català esdevindria la 25a llengua oficial del club dels 27.

Plataforma per la Llengua s'ha reunit aquest dilluns d'urgència amb l'ambaixador d'Espanya a la UE per explicar-li els arguments a favor de l'oficialitat i perquè expliquin que el cas català és singular i requereix una anàlisi específica.

Els ministres d'Afers Europeus debaten aquest dimarts la proposta del govern espanyol que el català, el basc i el gallec siguin reconegudes com a llengües oficials de la Unió Europea (UE). Fonts comunitàries esperen que la reunió dels 27 serveixi per tenir una "discussió constructiva" després d'una trobada a nivell d'ambaixadors divendres en què, remarquen, no va haver cap oposició rotunda a la proposta.

Malgrat que en l'agenda provisional de la trobada hi ha inclosa l'adopció de la proposta, diverses fonts diplomàtiques veuen poques opcions que es porti a votació aquest dimarts. Els principals dubtes de les delegacions són econòmics, legals i també polítics, amb temor a un efecte crida en altres llengües regionals.

Espanya, que ostenta la presidència rotatòria del Consell de la UE, s'ha mostrat disposada a pagar les despeses que comporti incorporar aquest idioma a la llista dels oficials.