La línia R3 de Rodalies es troba tallada entre Ripoll i Sant Quirze de Besora (Osona) a causa d'una avaria en el sistema d'electrificació. La incidència s'ha produït a les 05.50 hores quan el pantògraf d'un comboi s'ha enganxat amb la catenària, segons han apuntat fonts de Renfe i Adif.

El tren viatjava en sentit sud i al seu interior hi havia deu passatgers. A les 07.12 hores el comboi ha pogut continuar la marxa. Tècnics de Renfe i Adif s'han desplaçat fins el punt per reparar l'avaria. En paral·lel s’està gestionant un transport alternatiu per carretera, tot i que, d'acord amb la companyia, hi ha dificultats per trobar busos i conductors disponibles, ja que moltes empreses ja tenen compromesos serveis, la majoria de tipus escolar.

Retars a l'R2 i l'R11

Aquest dimarts al matí també hi ha problemes a les línies R2 nord i R11, que circulen amb retards de 20 minuts de mitjana per una avaria a causa d'una falta d'alimentació elèctrica. Segons ha pogut saber l'ACN hauria caigut la catenària en un punt del tram comprès entre Sant Andreu Comtal i Montcada i Reixac (Vallès Occidental). La incidència s'ha produït a quarts de vuit i ha comportat que els combois circulin per via única entre les dues estacions. Tècnics d'Adif s'han desplaçat fins el punt per resoldre el problema. S'està informant els usuaris a través dels canals de comunicació habituals.

Aragonès critica el "desastre" de Rodalies i retreu al govern espanyol que estigui "amagat" davant les incidències

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha deplorat les incidències d'aquest matí a la xarxa ferroviària i ha tornat a exigir al govern espanyol que en traspassi la totalitat a Catalunya. "De nou milers de passatgers afectats pel desastre de Rodalies i el govern espanyol amagat", ha criticat a X. La línia R3 està tallada entre Ripoll i Sant Quirze de Besora i la caiguda d'una catenària al tram de Barcelona a Montcada i Reixac provoca retards a l'R2 i l'R11. Davant d'això, Aragonès ha considerat "imprescindible i urgent el traspàs integral, amb la infraestructura i els recursos per revertir anys de deixadesa".