Les dues colades de lava que travessen el barri de la Laguna, a Los Llanos de Aridane, s'han unit en una sola i avancen cap al sud-est per darrere de la muntanya. Tot i això, no es descarta que es moguin cap a una altra conca i afectin la carretera de la costa, motiu pel qual en la nit d'aquest dimecres van ser desallotjats uns 150 veïns dels barris de les Martelas, Marina Alta, Marina Baja, La Condesa i Cuesta Zapata. Així ho ha exposat en roda de premsa el director tècnic del Pevolca, Miguel Ángel Morcuende, qui va indicar que l'anomenada 'colada 7' està pràcticament detinguda perquè a penes rep aportació de nou material i es troba a uns 120 metres de la mar.

Segons les últimes dades del cadastre, l'erupció volcànica del Cumbre Vieja afecta 1.196 edificacions, de les quals 963 corresponen a ús residencial, 124 són agrícoles, 57 industrials, 27 oci i hostaleria i 10 corresponen a centres públics més altres 14 d'altres usos.

En total, amb dades d'aquest dimecres, hi ha més de 825 hectàrees afectades i 416 persones reallotjades, 47 més que el dia anterior. D'aquestes, 375 són a l'hotel de Fuencaliente i 41 al de Los Llanos de Aridane.

L'erupció del volcà de La Palma, en directe