Els portaveus de Podem, Isa serra i Pablo Fernández, han demanat aquest dilluns la dimissió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per haver retirat l'escó al diputat de Podem Alberto Rodríguez després de la condemna del Suprem a inhabilitació per a l'exercici del sufragi passiu.

En roda de premsa a la seu del partit, Serra ha acusat Batet d'haver actuat "en contra de la llei" i l'ha emplaçat a agafar "la sortida més digna" que és, segons ha afirmat, "la dimissió".

Fernández ha acusat Batet i també el magistrat del Suprem Manuel Marchena d'haver dut a terme una acció "gravíssima" que "atempta contra la democràcia" i contra "la separació de poders". "Per dignitat, la senyora Batet ha de presentar la seva dimissió".

El secretari general del Congrés, Carlos Gutiérrez Vicén, ha donat la raó a la presidenta de la cambra baixa espanyola. En un escrit que el secretari ha adreçat a la presidenta, els serveis jurídics del parlament espanyol afirmen que el Tribunal Suprem interpreta que la pena privativa de llibertat imposada en origen al ja exdiputat de Podem "no perd la naturalesa pel fet d'haver estat substituïda" per una multa.Per això, "i com a conseqüència necessària", afirma el secretari general, "s'ha d'entendre que opera la causa d'incompatibilitat sobrevinguda" prevista per la normativa vigent.