El Consell Interterritorial de Salut ha acordat aquest dimecres prorrogar la limitació a l'aforament dels esdeveniments esportius en recintes tancats, establerta en el 80% de la capacitat total del local des de finals de setembre. La mesura s'ha adoptat amb el vot favorable del govern estatal i de totes les Comunitats Autònomes menys una, que s'ha abstingut.

La Lliga Nacional de Futbol Professional i la Lliga de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), en la qual s'inclou el Baxi Manresa, també estan afectats per la mesura. En recintes oberts, no hi ha limitació a l'aforament, i es pot omplir el 100% del recinte. Es mantenen igualment les mesures no farmacològiques de protecció, la mascareta i la distància de seguretat interpersonal.

Segons una nota remesa pel Ministeri de Sanitat, els assistents als esdeveniments seran "preferentment" abonats i públic local, i els entrenaments es faran, també "preferentment", sense públic o amb els límits de l'aforament màxim establert. També es mantenen la resta de mesures com el reforç de la vigilància de l'ús obligatori de la mascareta i del respecte a les indicacions sanitàries.

Les persones que presentin simptomatologia compatible amb la covid-19 no podran acudir a l'esdeveniment, ni les que es trobin en aïllament o en període de quarantena per contacte estret amb un cas positiu de la infecció. A més, amb caràcter general, no es permetrà la venda ni el consum d'aliments ni begudes durant l'esdeveniment esportiu. Alhora, no es permetrà el consum de tabac ni de productes relacionats tant en espais interiors com exteriors.

Dosi de record de Janssen

D'altra banda, en la reunió mantinguda aquesta tarda s'ha abordat l'administració d'una dosi de record a les persones vacunades amb Janssen, després de la decisió unànime en el mateix sentit de la Comissió de Salut Pública de dimarts. En concret s'administrarà una dosi de vacuna ARN missatger a partir dels tres mesos de la inicial. Les Comunitats Autònomes començaran a inocular-la a partir del 15 de novembre seguint l'ordre de priorització que marca l'estratègia de vacunació davant la covid-19.