Un fort sisme de magnitud 5 ha sacsejat a primera hora d’avui dimecres La Palma. Després d’una nit relativament tranquil·la, amb uns 40 sismes, la població de l’illa s’ha despertat amb un dels terratrèmols més intensos dels que s’han registrat des que es va iniciar l’erupció del volcà de Cumbre Vieja el 19 de setembre.

Segons les dades de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), l’epicentre d’aquest moviment sísmic s’ha localitzat al municipi de Mazo, a uns 36 quilòmetres de profunditat. La primera valoració dona una intensitat a aquesta tremolor d’entre 4 i 5, de les més altes registrades fins ara. Des de la mitjanit i fins que es produís el fort terratrèmol, cap a dos quarts de vuit del matí, la xarxa de vigilància volcànica ha localitzat un total de 40 terratrèmols al voltant del volcà, amb magnituds d’entre 2,7 i 4.

Aquest últim també s’ha localitzat al municipi de Mazo, a una profunditat de 36 quilòmetres, però amb una intensitat menor (III). Del total de sismes, un total de quatre han sigut sentits per la població.