El conseller de Salut de la Generalitat Josep Maria Argimon ha confirmat que els dos casos sospitosos de la variant òmicron que s'estaven seqüenciant han donat positiu. Es tracta de dos viatgers que van arribar a l'aeroport del Prat procedents de Sud-àfrica. Estan degudament aïllats. Com porta dient els últims dies, Argimon ha constatat que quan una nova variant entra al continent europeu "més tard o més d'hora" arriba també a Catalunya, com ha passat amb la resta de variants.

Aquesta situació es dona el mateix dia que la Comunitat de Madrid ha comunicat la detecció del primer cas d'infecció de la variant òmicron de transmissió comunitària. En aquest cas, es tracta d'un home de 62 anys amb símptomes lleus que havia estat vacunat amb dues dosis d'AstraZeneca. És el tercer cas a Madrid.

Els altres dos havien estat detectats a Barajas perquè procedien de països del con sud d'Àfrica. L'afectat no té antecedents de viatge ni de contacte estret amb cap altra persona que procedeixi de països on s'ha detectat la variant, i va presentar els primers símptomes el 29 de novembre.

Actualment, es troba aïllat al seu domicili, igual que la persona amb qui conviu, i tots dos guarden quarantena. La Direcció General de Salut Pública està investigant uns altres dos casos sospitosos. Tots dos tenen símptomes lleus i tampoc tenen antecedents de viatges a països de risc.