El rei Joan Carles I es troba aquesta tarda de divendres seguint el partit de Rafa Nadal contra Andy Murray a Abu Dhabi. El tenista mallorquí participa en el torneig d'exhibició Mubadala World Tennis Championship. L'emèrit està assegut en una de les llotges de l'estadi International Tennis Center.

L’excap d’Estat, que està vivint als Emirats Àrabs Units des de l’agost del 2020, ha volgut veure en directe Nadal, amb el qual manté una relació d’amistat des de fa anys. La situació es dona en la mateixa setmana en què s'ha rumorejat sobre una possible tornada de l'emèrit a Espanya després que la fiscalia suïssa hagi arxivat la causa sobre els moviments de la seva fundació Lucum i els comptes de la seva suposada examant Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

En tot cas, l’emèrit continua pendent que la fiscalia espanyola del Tribunal Suprem decreti l’arxivament de les tres diligències que té obertes sobre ell. Segons fonts del seu entorn, serà llavors, després de llegir tot el que posa el ministeri fiscal, quan considerarà la possibilitat de tornar a Espanya. La seva intenció és passar «temporades» a Madrid o Galícia i tornar als Emirats.