La vicepresidenta del govern espanyol, Nadia Calviño, serà la nova presidenta del Comitè Monetari i Financer Internacional, el principal òrgan consultiu del Fons Monetari Internacional (FMI). La també ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ocuparà el càrrec durant dos anys i prendrà el relleu de Magdalena Andersson, nomenada primera ministra de Suècia.

Segons ha informat el govern espanyol aquest divendres, la nova posició de Calviño és compatible amb les seves funcions dins l'executiu espanyol. Calviño va ser escollida per decisió unànime dels ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (Ecofin).

Després de conèixer la decisió, la ministra espanyola ha assenyalat al seu perfil de Twitter que presidir el comitè és "un gran honor" i ha agraït la tasca de la seva predecessora.

A banda, ha destacat que "la coordinació de polítiques en les institucions multilaterals ha estat clau per sortir de la pandèmia" i ha afegit que la seva voluntat és "seguir en la mateixa línia". El Comitè Monetari i Financer Internacionals (IMFC, per les seves sigles en anglès) és l'encarregat d'assessorar i informar a la Junta de Governadors de l'FMI sobre la supervisió i gestió del sistema monetari i financer internacional, i les seves decisions i conclusions orienten el programa de treball de l'FMI.

Està format per 24 membres que representen als governadors dels països membres de l'FMI, i entre els quals es troben els ministres de les principals economies mundials. L'IMFC es reuneix dues vegades l'any.