Els lletrats del Congrés dels Diputats avalen la comissió d'investigació sobre abusos a menors a l'Església proposada per Podem, ERC i Bildu. La Mesa del Congrés decidirà aquest dimarts si dóna via a la petició. Un cop els serveis jurídics de la cambra baixa espanyola han donat llum verda a la iniciativa, el PSOE podria sumar-s'hi, atès que avui mateix el portaveu dels socialistes, Hector Gómez, ha afirmat que esperaven el resultat d'aquest dictamen per decidir la posició del grup.

Dimecres passat els grups parlamentaris de Podem, ERC i Bildu registraven una petició per crear una comissió d'investigació sobre les agressions sexuals a la infància i l'adolescència comeses per membres de l'Església catòlica.

Era la primera vegada que es registrava una petició en aquesta direcció i els signants demanaven al PSOE que se sumés a la iniciativa per poder-la tirar endavant. Ara, amb l'informe favorable dels lletrats, els socialistes podrien estar més a prop de donar el sí.

Les tres formacions esperen que la comissió serveixi perquè es conegui la veritat sobre els abusos, per reparar les víctimes i per prevenir que es puguin produir fets semblants en el futur.