Quatre caces espanyols del tipus Eurofighter tenen previst arribar aquest divendres a Bulgària per a donar suport a la vigilància de l'espai aeri del país balcànic, dins d'una missió de l'OTAN en un moment de màxima tensió entorn d'Ucraïna.

Així ho han confirmat a Efe fonts de la base aèria Graf Ignatievo, situada a 125 quilòmetres a l'est de Sofia, on seran estacionats els avions. Els Eurofighter espanyols realitzaran, sempre en parelles, patrulles a l'aire, similars a les que ja es van desenvolupar des de fa temps als països del Bàltic.

Emil Eftimov, cap de l'exèrcit búlgar, va explicar en declaracions a la televisió estatal BNT que la base acollirà no només als avions sinó a "uns 150 efectius espanyols".

L'arribada dels caces espanyols va ser anunciada dimecres passat pel Ministeri de Defensa a Sofia que va apuntar que les tripulacions espanyoles, juntament amb els seus col·legues búlgars, realitzaran a més fins el 31 de març tasques d'intercepció, reconeixement visual i acompanyament.

Els caces espanyols participen en l'estratègia de l'OTAN per a garantir la seguretat dels seus països membres del Flanc Oriental i dins del Sistema Integrat de Defensa Aèria i Anti-Míssils de l'OTAN. L'arribada dels avions espanyols coincideix amb el desplegament del primer contingent de soldats estatunidencs en la veïna Romania, on estaran estacionats en la base aèria Mihail Kogalniceanu, també davant el rerefons de la crisi d'Ucraïna.