S'ha acabat la pressió perquè la peça clau ha caigut derrotada. Pablo Casado assumeix que ja només li queda l'opció de dimitir. Els barons del PP li han donat al president del PP fins a aquest dimecres per a pactar amb ell la seva sortida. A les vuit de la tarda està convocada a Gènova una reunió amb tots els presidents populars i serà en aquest moment quan l'encara dirigent del partit signarà la rendició, segons la informació que ha pogut saber El Periódico de Espanya.

Si s'espera fins a aquesta cita és perquè s'ha arribat al consens de pactar amb ell una sortida. "Pont de plata", resumeix una de les persones al punt de l'operació.

Els rumors sobre la seva sortida immediata no han cessat en tot el dia, sobretot pel degoteig de dimissions i l'augment de veus, fins ara lleials amb Casado, que s'han sumat al bloc crític que exigeix ja un congrés extraordinari. Però fonts pròximes al president descarten per complet que la dimissió es produeixi aquest dimarts. Tampoc hi haurà compareixença a Gènova al llarg de la tarda.