El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, intervindrà de forma telemàtica a la sessió plenària del Congrés dels Diputats el dimarts vinent, 5 d'abril, a les quatre de la tarda, segons fonts de la cambra baixa espanyola. La presidència del Congrés ha convidat el líder ucraïnès a petició de tots els grups.

A través de l'ambaixada ucraïnesa, el govern de Zelenski ha sol·licitat que el format de la intervenció s'estructuri a partir d'una benvinguda breu de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, la intervenció del president ucraïnès i unes paraules del president espanyol, Pedro Sánchez. Batet tancarà la sessió amb un comiat. Per raons de seguretat, la connexió no pot excedir la mitja hora.

Zelenski està fent una ronda telemàtica d'intervencions a congressos i parlaments d'arreu del món des de fa un mes, a partir que el seu país fos envaït per l'exèrcit de la Federació Russa.

En una compareixença davant dels mitjans la presidenta Batet ha destacat la "receptivitat màxima" tant de l'ambaixada ucraïnesa com del mateix president Zelenski davant la petició del Congrés.

L'acte també estarà obert als membres del Senat, que han estat informats per la presidenta del Congrés de l'esdeveniment. Batet ha esperat que el president de la cambra alta, Ander Gil, pugui assistir també a l'acte.