El president de França, el liberal Emmanuel Macron, i la ultradretana Marine Le Pen passaran a la segona volta de les presidencials franceses, segons el sondeig a peu d'urna d'Ipsos. Macron hauria obtingut un 28,1% dels vots i Le Pen un 23,3%. Un cop tancats els col·legis electorals, les enquestes pronostiquen que el candidat d'esquerres Jean-Luc Mélenchon quedarà en tercera posició amb el 20,1% dels vots. Segons el ministeri de l'Interior francès, la participació a les cinc de la tarda havia caigut més de quatre punts respecte als comicis del 2017 i se situava en el 65%.

Prop de 49 milions de francesos estaven cridats a les urnes aquest diumenge per decidir quins dos candidats es disputaran la presidència en la segona volta prevista pel 24 d'abril. Fins a 12 candidats aspiren al càrrec, però les enquestes electorals ja apuntaven un duel entre l'actual president i candidat de la República en Marxa, Emmanuel Macron, i la candidata del Reagrupament Nacional, Marine Le Pen.

Segons el sondeig a peu d'urna, el polític d'extrema dreta Éric Zemmour quedaria en quarta posició amb un 7,2% dels vots per davant de la conservadora Valérie Pécresse (5%). En sisè lloc, hi hauria l'ecologista Yannick Jadot (4,4%), seguit de Jean Lassalle, de 'Resistons!' (3,3%), i del candidat comunista Fabien Roussel (2,7%). L'actual alcaldessa de París, Anne Hidalgo, només hauria obtingut un 2,1% dels vots.

La campanya dels candidats ha estat marcada per la invasió russa d'Ucraïna, però també per les conseqüències econòmiques de la guerra, especialment l'augment dels preus. També s'ha parlat, tot i que menys, de medi ambient, immigració i seguretat, entre d'altres.