El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha expressat aquest dimecres el seu "compromís" amb la candidatura per als JJOO d'Hivern 2030 amb la presència dels Pirineus, Aragó i Catalunya "alineada amb els requeriments tècnics" del COI i que sigui com més aviat millor.

En un comunicat, Alejandro Blanco recorda que el 8 de juliol del 2021 va presentar aquest projecte al president del COI, Thomas Bach, en un escrit que incloïa les cartes d'intenció dels presidents del Govern espanyol, Pedro Sánchez, català, Pere Aragonès, i aragonès, Javier Lambán.

A més a més, el COE subratlla que "continuarà treballant" com fins ara en la preparació de la documentació per presentar un projecte de candidatura per als Jocs del 2030 "als Pirineus, Catalunya i Aragó", que respongui als requeriments tècnics del COI.

Així mateix, l'organisme presidit per Blanco es compromet a mantenir els "contactes necessaris" amb els responsables dels governs de Catalunya i Aragó "amb l'objectiu de materialitzar la presentació d'aquest projecte de candidatura tan aviat com sigui factible".