El FC Barcelona veu indicis de delicte en les renovacions de Frenkie de Jong, Clement Lenglet, Marc-André Ter Stegen i Gerard Piqué que Josep Maria Bartomeu va fer una setmana abans dimitir com a president del FC Barcelona, segons ha avançat EFE.

El 20 d'octubre de 2020, Bartomeu va renovar Piqué fins al 2024, Ter Stegen fins al 2025 i Lenglet i De Jong fins al 2026. Els quatre futbolistes implicats van acceptar rebaixar-se el sou la 2020-21 a canvi de renovar a l'alça els seus respectius contractes.

Segons la junta directiva anterior, aquestes quatre renovacions van suposar un estalvi salarial d'entre 16 i 18 milions d'euros, uns 30 milions comptant amortitzacions. No obstant això, el Barça considera que aquestes fitxes són "absolutament desorbitades i fora de mercat" i que suposen un sobrecost salarial que es tradueix en 311 milions d'euros.

L'objectiu de l'entitat blaugrana és que aquests contractes quedin sense efecte i que els jugadors acceptin les condicions en les quals estaven abans de signar aquestes renovacions ja que, segons els seus serveis jurídics, veu en aquesta ampliacions contractuals indicis d'un delicte d'administració deslleial de l'anterior junta directiva.