Una persona ha mort i almenys 32 han resultat ferides, tres de gravetat, aquest dissabte a la matinada durant la celebració del Medusa Festival a Cullera, a la Ribera Baixa, al País Valencià. Segons mitjans locals, la víctima mortal és un ciutadà francès de 22 anys. El Cendre de Coordinació d'Emergències ha informat que els fets han passat a les 04.18 hores, quan a causa de diverses ràfegues de vent ha caigut parcialment l'escenari. Entre els ferits hi ha tres persones amb politraumatismes greus, que han estat traslladades a diversos hospitals, i 14 més amb contusions lleus. A més, una quarantena de persones han estat evacuades preventivament, ja que diverses estructures del festival han caigut sobre els assistents.

L'organització ha suspès temporalment l'esdeveniment, que preveia aplegar 300.000 persones fins diumenge, i ha expressat en un comunicat les seves "profundes i sinceres condolences" als familiars i amics de les víctimes. L'Ajuntament de Cullera ha decretat dos dies de dol i ha suspès tots els actes institucionals del cap de setmana.

Diligències judicials

El Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana (TSCV) ja comunicat aquest dissabte que el Jutjat d'Instrucció 4 de Sueca (Ribera Baixa) ha obert diligències per investigar l'accident mortal, sol·licitar els informes pericials corresponents i acordar les diligències que cregui oportunes. És el mateix jutjat que s'ha fet càrrec de l'aixecament el cadàver.