L'Autoritat Portuària de Gibraltar ha confirmat una fuita de fueloil pesant del vaixell semienfonsat OS35 i part d'aquest combustible, "una petita quantitat", ha escapat del perímetre de la barrera de seguretat. Segons ha assenyalat el Govern de Gibraltar, l'equip de salvament a bord ha identificat l'origen d'aquesta fuita en dos respiradors dels tancs del vaixell.

En aquest sentit, en una nota, el Govern gibraltareny ha afirmat que tots els respiradors havien estat segellats prèviament, però dos d'ells es van afluixar quan es va enfonsar l'embarcació. Tot i això, han assegurat que els bussos que treballen al lloc dels fets han pogut restablir els segells, per la qual cosa s'està en procés d'aturar l'alliberament de petroli dels respiradors.

Per part seva, l'Autoritat Portuària de Gibraltar i el vaixell de Salvament Marítim d'Espala 'Luz de Mar' estan recollint el petroli flotant que ja s'ha ventilat. A més, desplegaran també plomes absorbents. Una barcassa de deixalles també s'aproparà fins a l'OS35 ben aviat per començar a bombar el combustible.