«Amb un govern de Pedro Sánchez mai se celebrarà un referèndum a Catalunya»

La ministra d'Hisenda i número dos del PSOE María Jesús Montero diu que l'executiu «compleix i farà complir la Constitució»

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, al Congrés dels Diputats

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, al Congrés dels Diputats / Congrés dels Diputats

ACN

La ministra d'Hisenda i número dos del PSOE, María Jesús Montero, ha assegurat que "mai" se celebrarà un referèndum d'autodeterminació a Catalunya mentre hi hagi un executiu espanyol "presidit pel PSOE". "Amb un govern de Pedro Sánchez mai se celebrarà un referèndum d'aquesta mena ni de forma regular ni irregular", ha subratllat aquest dimecres al matí en declaracions als passadissos del Congrés.

Montero ha argumentat que el referèndum "està en contra de la Constitució" i que els socialistes "la compleixen i la faran complir". "Ens avalen els fets. En tots aquests anys de govern del PSOE no hi ha hagut cap consulta a Catalunya. Sí que n'hi va haver quan governava el PP així que la credibilitat l'ha de donar la política dels fets", ha dit.

Montero ha insistit que, a diferència dels populars, el govern espanyol "no amaga el cap" davant "problemes molt greus" de l'estat espanyol. La titular d'Hisenda ha argumentat que l'executiu de Sánchez ha actuat "amb absoluta transparència des del primer moment".

"La principal responsabilitat d'un governant és la d'afavorir la convivència en el seu país. Una persona que està al capdavant d'Espanya si estima a aquest país ha de possibilitar que hi hagi entesa entre tots els espanyols", ha defensat.

Montero ha afirmat que el que fa Sánchez és justament això, "promoure la convivència" amb el desenvolupament de "polítiques que creu que milloren el marc de diàleg que ha de presidir en un país", i ha assegurat que el clima és "millor que el 2017".

Crítiques de Page

Davant les crítiques expressades pel president socialista de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, Montero ha respost que el seu "sentit de la lleialtat i del respecte" l'impedeixen "donar públicament" la seva opinió. "L'opinió del senyor Page és la seva opinió", ha dit.