Marlaska ordena als cossos de seguretat "intensificar encara més" les actuacions pel repunt d'assassinats masclistes

El ministre de l'Interior fa una crida a la ciutadania a "comprometre's" en la lluita contra aquesta xacra

ACN

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha ordenat als cossos de seguretat "intensificar i extremar encara més les actuacions davant la violència masclista" pel repunt de casos d'assassinats d'aquest desembre. En roda de premsa aquest dijous, Marlaska ha explicat que ha demanat emetre "de forma urgent" circulars a totes les unitats de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil per incrementar el "seguiment i la protecció" de les víctimes. "Aquestes ordres inclouen que en les avaluacions de risc es prioritzi la valoració més favorable a les víctimes i als seus fills", ha dit el titular d'Interior, que també ha apuntat que es treballa en la "intensificació de les mesures de seguretat" enfocades al control de l'agressor.

A més, Marlaska ha dit que s'està establint "un protocol de comunicació a les víctimes en cas de convivència amb un agressor amb historial de casos de multiagressió".

Marlaska ha fet una crida a la ciutadania a "comprometre's" en la lluita contra aquesta xacra i a denunciar en cas de detectar "qualsevol indici" de violència masclista en l'entorn.

"Ha arribat el moment de dir prou. Aquesta societat ni pot ni s'ha de permetre una successió d'assassinats com els que estem vivint aquests dies", ha afirmat, i ha criticat els discursos "negacionistes" d'aquesta violència masclista.

El ministre de l'Interior ha defensat els actuals protocols per abordar aquesta problemàtica, que han "millorat" en els últims quatre anys i són "referent internacional", però ha admès que "tot és millorable".