Pesarrodona abandona la vicepresidència de l'ANC i 13 membres del Secretariat Nacional dimiteixen del càrrec

El sector crític havia advertit que abandonaria l'entitat si Feliu no afrontava una qüestió de confiança

La presidenta i el vicepresident de l'ANC, Dolors Feliu i Jordi Pesarrodona, a la manifestació.

La presidenta i el vicepresident de l'ANC, Dolors Feliu i Jordi Pesarrodona, a la manifestació. / Mariona Puig

Bernat Vilaró (ACN)

Trencadissa a l'ANC. El seu vicepresident, Jordi Pesarrodona, ha presentat la seva dimissió del càrrec, i 13 membres del Secretariat Nacional han decidit abandonar l'entitat. El sector crític amb la presidència de Dolors Feliu s'ha fet notar durant durant la reunió del ple del Secretariat, al llarg d'aquest dissabte. L'entorn contrari a Feliu havia advertit que dimitiria si la presidenta no afrontava una qüestió de confiança. I així ha estat. La dimissió en bloc dels 13 dirigents és la conseqüència de la crisi que va esclatar quan Feliu i el seu entorn van proposar l'impuls d'una llista cívica de cara a les properes eleccions al Parlament. Els secretaris que avui han dimitit van rebutjar la iniciativa i van exigir canvis a la direcció.

Pesarrodona ha plegat com a vicepresident però continuarà sent membre del Secretariat, que ara té 13 vacants que l'entitat haurà de rellevar. 

"Democràcia interna"

D'altra banda, el Secretariat ha debatut sobre la democràcia interna de l'entitat, amb "voluntat d'apropar posicions i reconduir desavinences", segons un comunicat oficial.

En aquest sentit, s’ha aprovat una proposta de resolució sobre el compromís del Secretariat amb els "valors de democràcia interna i diàleg" de l’Assemblea, per tal de millorar les relacions i el seu funcionament intern. Aquí hi ha hagut 40 vots a favor, 8 en contra i 8 en blanc.