Sánchez adverteix el PP que haurà de complir la llei d'habitatge a tots els seus territoris

Gamarra acusa el president espanyol d'electoralisme i diu que el seu govern és "un caos"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la sessió de control al Congrés

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la sessió de control al Congrés / ACN

ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dimecres el PP que la Llei d'habitatge –que s'aprova aquest dijous al Congrés- "s'haurà de complir a tots els territoris". "Ja els pot dir a les seves comunitats autònomes que es complirà la llei d'habitatge a tots i cadascun dels territoris d'aquest país", ha afirmat en resposta a una pregunta de la secretària general del PP, Cuca Gamarra. Sánchez també ha preguntat als populars els motius pels que s'oposen a la llei d'habitatge i preveu portar-la al Tribunal Constitucional. "A vostè que li molesta, que augmentem del 30 al 40% el so protegit per construït habitatge públic, o que prohibim que aquests habitatges es puguin vendre a fons voltors?"

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a la pregunta de la portaveu del PP, que ha afirmat que el govern de coalició és "un caos" perquè Sánchez no té potestat per destituir la ministra d'igualtat, Irene Montero, i va cessar la ministra Arancha Gonzalez Laya per indicació "del Marroc". "Vostè no cessa ningú perquè l'únic que li interessa és seguir vivint a Moncloa", ha afirmat Gamarra, que l'ha acusat de fer electoralisme amb l'habitatge. "Seran els espanyols els qui canviïn aquest govern", ha dit, i "entre tots derogarem el sanchisme".

En la seva resposta, Sánchez ha qualificat de "curiosa" la "manca d'arguments" del PP, que "es basa en la desqualificació, l'insult, la bola i el soroll", però malgrat tot "no pot tapar que Espanya és l'economia que més creix d'Europa, que crea ocupació a nivells d'abans de la pandèmia", i que redueix la desigualtat". Això, segons Sánchez, no té res a veure amb el "miracle" econòmic que el PP atribueix a la seva gestió, que "van acabar tots a la presó".