Empresonada una candidata i regidora de Vox per liderar una xarxa de tràfic de drogues

Ana González Martínez està acusada, junt amb el seu marit, de liderar una trama dedicada a la venda de cocaïna i marihuana que, alhora, blanquejava capitals

Ana González Martínez (esquerra) junt amb Rocío Monasterio

Ana González Martínez (esquerra) junt amb Rocío Monasterio / VOX PARLA

EFE

La Policia Nacional ha detingut a la candidata número tres a la llista del 28M per Vox a Parla, a Madrid, Ana González Martínez, acusada de liderar una xarxa de tràfic de drogues, en concret de cocaïna, a la zona sud de la Comunitat de Madrid i en una comarca de Toledo.

Tant González, actual regidora a l'Ajuntament de Parla, com el seu marit han estat enviats a presó provisional per ordre del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Illescas, a Toledo), qui els investiga pels delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric.

A més, dues persones més han estat arrestades en la mateixa operació policial acusades dels mateixos delictes, però aquestes han quedat en llibertat provisional.

En els registres realitzats pels agents, entre ells en l'habitatge de la candidata de Vox i el seu marit, es van intervenir diverses armes blanques i de foc, en concret dos rifles i una pistola, així com diverses quantitats de cocaïna i marihuana i diners en efectiu.

També van trobar indicis que en el domicili del matrimoni, situat a Yeles (Toledo), s'havia desmantellat recentment un cultiu de marihuana que podria albergar almenys 5.000 plantes, per al que havien manipulat la instal·lació elèctrica amb l'objectiu de defraudar el subministrament.

Tenien portes fortificades i gossos, així com sistemes de videovigilància i de transmissions, tot per a impedir l'acció policial.

Encarregada de la vigilància i el blanqueig

Segons les investigacions, el capitost de l'entramat era el marit de la regidora, qui s'encarregava des de l'habitatge d'adulterar, emmagatzemar i distribuir físicament la droga.

Per part seva, la número tres de Vox en el pròxim 28M realitzava funcions de vigilància i gestionava tot el relacionat amb les societats mercantils que l'entramat utilitzava per blanquejar els beneficis que obtenien del tràfic de drogues.

La recerca es va iniciar el mes de desembre passat, quan els agents van saber que la parella, resident en la localitat toledana de Yeles, feia la seva vida social a Parla, on distribuïen substàncies estupefaents.

Les perquisicions van constatar que adquirien cocaïna per facilitar-la a altres narcotraficants que la destinaven a petits punts de venda a Madrid i Toledo.

Actuaven a qualsevol hora del dia i tots els dies de la setmana la seva zona d'influència.